Aanleren van agressiebeheersing via virtual classroom (VCR) erg populair geworden

Sinds de coronamaatregelen in voege zijn, hebben vele klanten ervoor gekozen hun opleidingen inzake agressiebeheersing on-line te laten verlopen. Dat de regering op 17 oktober beslist heeft dat thuiswerk nu eerder regel dan uitzondering dient te zijn, zal dat aantal ongetwijfeld nog doen toenemen in de volgende weken. Zo leren de diensten van de Vlaamse Gemeenschap, de banken, de interimkantoren, de arbeidsbemiddelingsdiensten en zelfs de expresdiensten via een digitale weg bij Crime Control hoe ze best hun moeilijkste klanten tot bedaren kunnen brengen. 

 

De dagopleiding achter het scherm duurt tweemaal twee uur en is dankzij de grote interactiviteit (quiz, polls, oefeningen) ook een heel aangename leerervaring. Ondanks dat het uitvoeren van de praktijkoefeningen met een professionele acteur on-line voor ons nog een vraagteken was, blijkt uiteindelijk dat de cursisten de simulaties vanop afstand erg kunnen waarderen omdat ze in een veilige (thuis)omgeving en in een beperkte groep minder een drempel voelen om aan de slag te gaan met de tips en tricks. Bovendien kunnen ze aan de hand van korte e-coachingsessies de aangeleerde vaardigheden terug opfrissen en kunnen deelnemers concrete vragen en cases voorleggen. 

 

Natuurlijk kijken wij, net als vele van onze klanten, uit om weer klassikaal aan de slag te kunnen. Maar de grote nood aan hulpmiddelen in agressiebeheersing, nu bij iedereen het potje dreigt over te lopen, maakt de VCR tot een welgekomen alternatief.

Wie meer wil lezen over wat onze alternatieven zijn voor een klassikale training, kan deze pdf downloaden.