Gratis inspiratiedag: aanpak van nieuwe risico’s

Streetwise en travel security

We beseffen vandaag allemaal dat we op een onbewaakt moment slachtoffer kunnen worden van criminaliteit. Dat schrikt ons af omdat we denken dat we daar op dat ogenblik geen verweer zullen tegen hebben. Vooral dan in een stedelijke omgeving. Zeker vrouwen die zich alleen verplaatsen voelen er zich onveilig. Meer dan vroeger lopen of rijden we ook rond met zeer gegeerde waardevolle spullen. En toch, door het inachtnemen van een aantal attitudes en het stellen van gepaste gedragingen, kan men zich bij wijze van spreken ‘beter handhaven’ in de grootstad. Het is mogelijk om de medewerkers van een bedrijf of instelling te leren om hun alertheidsniveau te verhogen waardoor ze kunnen anticiperen op allerlei risico’s die inherent zijn aan het leven en werken in een grootstad. Bovendien vallen er ook heel wat goede tips te geven over wat je kunt doen op het moment dat je toch geconfronteerd zou worden met bepaalde vormen van criminaliteit.  

Heel veel zakenmensen vertrekken vandaag op zakentrip naar zo'n grote steden. Door hun focus op de business zijn ze zich soms minder bewust van de risico’s. Veel kan al voorkomen worden door een goede voorbereiding te treffen. Het begint al op de luchthaven en in het vliegtuig waar aandacht moet gegeven worden aan de veiligheid van de bagage. Maar daarnaast is ook de rit met de taxi of het openbaar vervoer niet risicoloos. Hotels zijn uitgesproken plaatsen waar zakenlui kwetsbaar zijn omwille van professionele dieven die er hun uitgesproken werkterrein van gemaakt hebben. Een algemene alertheid ontwikkelen is echt wel noodzakelijk om op zo een trip geen onverwachte gebeurtenissen mee te maken. 

Iedere stad en werkomgeving is anders en elke reisbestemming en getransporteerde bagage hebben een ander risicoprofiel. Een goede streetwise & travel security training moet dan ook op maat gemaakt worden. Maar tijdens de inspiratiedag die Crime Control op 26 april 2018 organiseert willen we daar alvast een aantal voorbeelden van laten zien en bespreken hoe dat voor uw specifieke situatie kan op maat gemaakt worden. We kunnen dat uiteraard doen in de taal die u verkiest. Om het voor een zo breed mogelijk publiek aan te kunnen bieden zal deze dag echter in het Engels verlopen. 

Start evenement:  donderdag, 26 april, 2018 - 13:30
Einde evenement:  donderdag, 26 april, 2018 - 17:00
Prijs: 

Gratis