Opgelichte juwelier krijgt overvallers over de vloer

Voor juwelier Joël Glecer kwam een ongeluk inderdaad nooit alleen. De gerante van zijn zaak in Knokke lichte de eigenaar al jaren op en werd recent gearresteerd. Glecer was nog niet van die schok bekomen, toen twee weken later het noodlot opnieuw toesloeg en kreeg zijn zaak drieste overvallers over de vloer.

De gerante van zijn zaak diende geregeld juwelen en horloges van Knokke naar het filiaal in Antwerpen te transporteren. De 50-jarige vrouw verduisterde echter stukken tijdens die transporten en verkocht ze stiekem door, het verlies loopt op tot honderdduizenden euro’s.

De man nam een nieuwe medewerker aan om in Knokke achter de toonbank te staan. Deze medewerker kreeg echter al na een week bezoek van gewelddadige overvallers. De bediende kreeg een pistool op zich gericht en werd vastgebonden. Ondertussen roofden ze de volledige zaak leeg. De eigenaar heeft nog geen precies beeld van hoeveel de buit in zijn zaak in de Kustlaan bedroeg, maar schat de schade toch in de tienduizenden euro’s.

De andere handelaars in de Kustlaan in Knokke kijken niet meer op van de overval. Het is niet de eerste keer dat er bij klaarlichte dag een gewapende overval gebeurt in de Kustlaan getuigt een handelaarster. De politie met getrokken wapens zien arriveren, was toch even schrikken, en sommige winkels sloten tijdelijk de deuren.

Bron: HLN