Lees meer over deze opleiding

Wanneer communicatieve technieken om een verbaal agressieve persoon tot bedaren te brengen niet helpen en de persoon in kwestie overgaat tot fysieke agressie, is het in de eerste plaats belangrijk om ongeschonden uit het conflict te geraken.

Binnen onze opleiding ‘fysieke integriteit bewaren’ leren we uw medewerkers dan ook om in een agressiesituatie te anticiperen op het geweld waarmee ze geconfronteerd kunnen worden. Ze leren vooral signalen voorafgaand aan fysieke agressie te herkennen en om te buigen om verdere escalatie te vermijden.

Wanneer een fysieke confrontatie toch onvermijdelijk is, leren we hen heel eenvoudige en efficiënte technieken aan om zichzelf in veiligheid te brengen. Belangrijk hierbij is dat we binnen het wettelijk kader blijven en op een humane manier antwoord bieden op de agressie.

Gezien het hier om zeer specifieke vaardigheden gaat, zijn onze trainers Krav Maga instructeurs met jarenlange ervaring

Wat mag u verwachten in deze opleiding?

  • Wanneer spreken we van fysieke agressie?
  • Maatregelen vooraf om fysieke agressie te vermijden.
  • Signalen die wijzen op fysieke agressie herkennen.
  • Kennismaking met ‘de wet op zelfverdediging’.
  • Do’s en Don’ts bij dreiging of tijdens een fysiek conflict.
  • Inoefenen van eenvoudige, efficiënte technieken.
,

,

Volg
- Demo "Verbale en fysieke agressie beheersen”

DATUM:
08 december 2023

LOCATIE:
Hotel Pullman Brussels Centre Midi

Waar het tot nu toe vaak ging om het kalmeren van gefrustreerde of intimiderende klanten, patiënten of burgers, worden dienstverleners meer en meer geconfronteerd met fysieke bedreigingen. Daar konden we niet blind voor blijven en moesten we oplossingen voor zoeken. Uiteraard moet men eerst proberen met communicatieve technieken de sfeer in een moeilijk gesprek te keren en dat lukt ook meestal wel. Maar soms kan het nodig zijn om gewoon veilig uit een conflict weg te komen. 

Deze opleiding is een demo.

Klanten die voor Beschermen van fysieke integriteit kozen, hadden ook interesse in: