Lees meer over deze opleiding

Senioren vormen een steeds grotere groep binnen de samenleving. De weerbaarheid van deze mensen neemt echter af met de leeftijd en dat is ongetwijfeld één van de factoren die maakt dat er zeker sprake is van een subjectief onveiligheidsgevoel bij senioren. Nochtans zijn ouderen, hoe merkwaardig dat voor sommigen ook mag klinken, het minst vaak slachtoffer van criminaliteit. Maar ouder wordende mensen mogen zich omwille van dat subjectieve gevoel vooral niet gaan opsluiten. Daarom moeten ze initiatieven aangeboden krijgen die hun weerbaarheid verhogen

De film en de brochure onder de titel ‘Nooit te oud om te leren’ begeleiden de opleiding en geven heel praktische tips die de veiligheid van de senioren in het dagelijkse leven kunnen verhogen: hoe kan men beletten dat er wordt ingebroken, hoe kan men veilig op het internet kopen, hoe oplichting of gauwdiefstal vermijden, hoe zorgeloos in het verkeer blijven bewegen, enz. 

Vragen over deze opleiding?

  Of bezoek de website 'Senioren en veiligheid'

Wat mag u verwachten in deze opleiding?

  • Verhogen van de algemene alertheid
  • Onderscheid tussen de verschillende soorten preventieve maatregelen
  • Ontwikkeling van een crimineel incident
  • Sleutelbegrippen in Security Awareness
  • Hoe kan je zelf bijdragen aan een verhoogde veiligheid?
  • Een brochure met honderden preventietips voor senioren
,

 

,

Vraag aan 
Open Academy: Senioren en veiligheid  

Voorlopig voorziet Crime Control geen Open Aanbod opleiding rond dit thema. Stuur ons een bericht wanneer u dit wel zou wensen.

Klanten die voor Senioren en veiligheid kozen, hadden ook interesse in: