Subsidies voor opleidingen in de ouderenzorg

In veel segmenten van onze samenleving ondervinden we de gevolgen van de Corona pandemie. Niet in het minst de vele medewerkers in de zorg die dagelijks hun eigen gezondheid op het spel zetten om andere te helpen. Iedereen geeft het beste van zichzelf, elke dag opnieuw en dit is geen evidentie. 

 

Ook de ouderenzorg wordt steeds meer een omgeving die onder druk staat en waar de gevolgen van de strenge coronamaatregelen hun sporen nalaten. Dagelijks worden de zorg- en verpleegkundigen net als de andere professionals in de ouderenzorg geconfronteerd met bewoners, familieleden en bezoekers waar de angst en vereenzaming beginnen door te wegen. Omgaan met deze moeilijke en vaak stressvolle situaties heeft vanzelfsprekend  ook een impact op het eigen welbevinden. Daar waar mogelijk trachten wij onze helden van de ouderenzorg te ondersteunen. Onze opleiding ‘Omgaan met weerstand in stressvolle situaties’ geeft concrete handvaten in communicatie mee die het personeel in de ouderenzorg ondersteunt in het omgaan met stressvolle situaties. Meer informatie over deze opleiding kan je in deze pdf terugvinden.

FeBi, sociaal fonds ouderenzorg, lanceert een subsidietraject voor private woonzorgcentra, waarvoor deze opleiding in aanmerking komt. Concreet betekent dit dat je als private woonzorgcentrum financiële tegemoetkoming kan krijgen voor het organiseren van opleidingen binnen geselecteerde thema’s waaronder omgaan met weerstand in stressvolle situaties. Meer informatie over het subsidietraject kan je hier terugvinden.